Jõulu traditsioonid

Minul on läbi aastate kujunenud lisaks perekonna tavadele välja ka juba enda traditsioonid. Nimelt iga aasta ostan ma terve hunniku erinevaid jõulukaarte ja saadan need sõpradele ,perele ja sugulastele laiali. See aasta võtsin veidikene suuremalt ette ,sai rohkem saatetud kui tavaliselt. Hoolimata priskest väljaminekust mis on osta: kaardid; ümbrikud ja margid. Minu jaoks pole tähtsust põhiline et saab kellegile oma jõulusoovid edasi anda , ma lihtsalt nii armastan seda vana tradisiooni.

Lisaks sellele on meil perega iga aastase jõulude osaks saanud , surnuaedades käija ka lähedastele panna küünal põlema jõulude. Mis on minu arvates ka väga hea tava ja komme. Eriti kui siis veel külastad mõndasi sugulasi keda näed ainult korra aastas minnes kaugematesse kohtadesse ka küünlaid süütama.

Ning muidugi ei tohi unustad kõige olulisemat asja jõuluõhtut mida veedad pere seltsi. Kus on päevi juba vaaritatud head ja paremat valmis. Lisaks oleme iga aasta piparkooke ohtralt vorpinud . Mis saaks parem olla kui pere seltsis koos istuda süüa ning pärast ka kingitusi jagada. Alati oleme ka oma vahel mänginud ka mõne põneva lauamängu.  Viimastel aastatel on meil olnud nii ,et iga üks teeb igale ühele kingituse. Kuid meie Õega mõtlesime ,et tuleval aastal võiks hakkata uuesti loosi võtma . Ning kui soovi on saad alati veel kellegile lingi teha ega keegi kätte ette ei pana. Ja muidugi oleme varemalt jaganud oma soovid ette ära mida sooviksime jõuludeks. Eks näis mis siis lõpuks kuuse alla jõuab.

Meil on sõprade ja sõbrannadega välja kujunenud ka oma jõulupeo tava. Mis on tavaliselt olnud 26 detsemberil . Mis sai alguse ilmselt 2009 aastal. Mis tähendab ,et traditsioon on pikk juba 8 aastat20161128_145206OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERASnapchat-53701450725346308_1762517827094236_280676008_o.jpg

Kuid millised on teie perekonna traditsioonid?

Teie Kadi.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s